Pardus Camia Zirvesi

02 August 10, Monday @ 12:28

 

Geçen gün Pardus proje yöneticisi Erkan Tekman'dan çok yakında düzenleyecekleri bir Pardus Camia Zirvesi'ne çağıran bir davet aldım. Zirveye çağrılan diğer kişilerin listesi belirtilmemiş. Davetin samimiyetine inanmakla birlikte, aşağıya da aldığım yanıtımda belirttiğim nedenlerden ötürü katılmayacağım.

Merhaba,

Özgür Yazılım felsefesine güçlü bir adanmışlık göstermediğiniz ve bunun devam edeceğini taahhüt etmediğiniz sürece üzerinde birleşebileceğimiz ortak bir vizyonumuz olmuyor. Bu konuda tartışacak bir şey yok. Hedefleriniz farklıysa o hedefleri paylaşan başka insanlar aramalısınız.

Camiayla yaşanan sorunlar konusuna gelelim. Bu konuda hatalarınız olduğunu yazmışsınız. Bunları kabul etmeniz olumlu ve olgun bir başlangıç. Bu toplantı da iyi yönde gelişme sağlar umarım. Ancak sorunların nedeni yalnızca iletişim eksikliği değil. Ortada somut sorunlar, ve konuşarak pek de kolay değişmeyecek gibi görünen bakış açısı sorunları var. Bu noktada konuşmadan önce, gönüllülerin yıllardır şikayet ettiği somut sorunların teker teker çözüldüğünü görmeyi tercih ederim.

Bu sebeplerle toplantıya katılmayacağım.

 

snsy

03 August 10, Tuesday @ 03:51 Gerçekten tipik bir örnek olduğunuzu belirtmek isterim. Başbakanın açılım toplantısına çağırdığı ve bu daveti haykıra haykıra tüm magazin programlarında anlatan, üstüne birde göğsünü gere gere toplantıya gitmeyeceğim diyen kalbur altı sanatçılardan hiçbir farkınız yok. Ya tamam yönetimin önceki icraatlerini beğenmemiş olabilirsin hatta sana haksızlıkta yapılmış olabilir ama daveti kabul etmemenin mantığı nedir? Bir fikrin varsa gidip orda söylemek, anlatmak yerine evinde kös kös oturmanın mantığı nedir? Hem ayrıca ülkemizde özgür yazılımla ilgili ilk büyük çaplı ve hatta tek olan olay pardus olayıdır. Sanki çok büyük özgür yazılım deneyimlerimiz varda hiç hatamız olmasın. Kaldıki tübitak bir devlet kuruşu, bürokrasi azda olsa bi şekilde bi yerlerine işlemiş. Hal böyleyken hayırda hayır vardır demenin mantığı nedir? Neyse kime ne anlatıyorum, boşver. Evde oturmaya devam (:

Gürer

03 August 10, Tuesday @ 09:17 Fikirlerimi zaten defalarca anlattım, dinleyecek olan dinler. Kafanızdan uydurduğunuz gibi evde boş oturmadığım için de geyik muhabbetine vaktim yok. Açık değil mi?

Gürer

10 August 10, Tuesday @ 12:15

Toplantının özetini okudum. Özgür yazılım duruşu konuşulmamış bile. Ancak geliştirici listesinde yazılanlara göre, herhangi bir teknik argümanları olmadığını nihayet kabul edip, kapalı Jira yerine özgür Redmine'a geçiyorlar. Eh bu da bir şeydir.

Bunun dışında, zihniyet olarak pek bir değişme olmadığını görüyorum. Bizim böyle algılanmamızda biz değil algılayanlar hatalı gibi komik bir mantık sürüyor.

Post a comment

Text: